1246083
Carl Frisendahl
(Ruotsi, 1886-1948)
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,
Carl frisendahl,

CARL FRISENDAHL,

"Diana". Height 49 cm.

Patina due to age.

Jälleenmyyntikorvaus: Ei
Sijainti:
Lisätietoja

I denna skulptur har Carl Frisendahl valt att avbilda Diana, de vilda djurens och jaktens gudinna. Frisendahl återger henne här i klassisk tradition som jägare med båge och en jakthund som följeslagare, precis som hon ofta återfinns i den romerska konsten. Som konstnär valde Frisendahl främst sina motiv ur djurvärlden en motivvärld som han skildrade med bredd och en fin uppfattning av rörelsen hos djuren. Genom en raffinerad ytbehandling och skicklig formkänsla skulpterar han fram en själslig fördjupning hos sina motiv. Som betraktare känner man av jaktens spänning, stridens hetta och den frustande andedräkten hos både jägaren såväl som villebrådet.

Carl Frisendahl finns representerad på bl a Nationalmuseum, Naturhistoriska museet, Göteborgs konstmuseum, Malmö museum, Norrköpings konstmuseum, Moderna museet och Östersunds museum. En stor del av hans skisser, formprov och små skulpturer men även målningar och stora delar av hans ateljé från Paris finns bevarad på Sundsvalls museum. I Sundsvall finns även flera av hans verk utplacerad i de central delarna, bland annat ett Vildsvin i Badhusparken. Hans konst finns även på Musée Nationale de l'Art Moderne i Paris.

Tietoa ostamisesta
Ota yhteyttä
Lena Rydén
Tukholma
Lena Rydén
Head of art – moderni taide
+46 (0)707 78 35 71

Asiakaspalvelu
Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kuljetukseen, maksuun tai muihin asioihin.

Ruotsi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9 - 17
+46 8-614 08 00

Suomi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9 - 13
+358-9-668 91 10

Lähetä viesti
Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
5 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.